Vår Historia

Vår Historia

I februari 2017 flyttade vi in i Knutstorps Borg och tankarna om att utveckla den här historiska platsen började ta fart. Men det tog lite tid att ”bo in sig” och familjen utökades och jobb på annan ort gjorde att åren gick men tanken på ”vad ska vi göra härnäst” låg ändå och gnagde.

Men så under våren 2022 väcktes idéen om en butik som en blixt från en klar himmel och äntligen kändes visionen helt rätt i magen.

Idéen om att göra Knutstorps Borg till ett utflyktsmål har funnits ett tag och vi har länge velat öppna upp för alla som stannar till och läser om Knutstorps historia men i vilken form och framförallt i vilken lokal har varit lite av ett frågetecken och inte känts självklart. Tills nu.

Det var på Gotland när vi var i en jättetrevlig butik som var inredd i ett gammalt kapell som det slog oss. ”Den här lokalen har vi ju hemma!” I rummet som vi till vardags i familjen kallar Valvet. Ett rum som tyvärr inte har fått något riktigt ändamål. Ett rum som förtjänar att bli något fint och värt att visa upp!

Tidigare har valvet fungerat som skyddsrum och kapell fram till 1800-talet, sedan skafferi och senare kontor. Man kan riktigt känna hur historian sitter i väggarna. Det är inte så stort men nu slår vi upp dörren som inte varit öppen på många år och välkomnar er till Knutstorps Butik!

I butiken finner ni noga personlig inredning, presentartiklar, ät - och drickbart och utvald vintage. Min förhoppning är att det ska finnas något för alla men hittar man inget kan man alltid få en kopp te och en spökhistoria! 

Välkomna till Knutstorps Borg och Knutstorps butik! 

Hälsningar Ida med familj

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.